Indvielse af Glarborgen d 15. august 2021

Så kom den store dag hvor vi endelig kunne indvi Glarborgen helt officielt, og det er en stor glæde for initiativtagerne og alle hjælperne nu at se det færdige resultat.

Anlægget har allerede mens det blev anlagt haft rigtig mange gæster. Og der var også god tilslutning til indvielsen – vi gætter på godt 300 deltagere – dejligt. Mange benyttede chancen til at se og prøve de sidst nye anlagte aktiviteter.

Mogens Christen Gade, 2 børn og Mette Glarborg klippede båndet der var spændt ud over indgangspartiet. Under fremførelse af What a Wonderfull World af Christian Vestergaard og Morgen Grønborg Larsen gik vi alle ad broen (Bifrost) ned til området ved amfi-pladsen. Her talte formanden Peter Kvist og takkede Mette Glarborg for initiativet og hendes engagement i anlægget. Endvidere udtrykte han tak til alle de frivillige, der på mange måde har bidraget til anlægget. Sidst men ikke mindst omtalte han de fonde med flere, der havde bidraget til gennemførelse af anlægget, samt påskønnede den assistance som Jammerbugts Kommunes forskellige Forvaltninger havde bistået med. Herefter holdt Borgmester Mogens Christen Gade åbningstalen. Fra fondene talte: Kurt Guldhammer fra Nordlys og Vibeke Højen fra Hedeselskabet Og som politisk ansvarlig for en af de Forvaltninger der har været en del at projektgennemførelsen fra starten havde vi bedt Helle Bak Andreasen om at afslutte talerrækken. Vi takker alle for de pæne ord .

Herefter overtog Øland Karlekammerkor scenen, og formanden Bjarne Frost lykønskede Øland med anlægget og overrakte et gavebrev fra Øland Netværk/Øland Beboerhus. Efter første nummer, Velkommen i den grønne lund, var der fællessang med uropførelse af et kvad Eskild Højgaard har skrevet til Glarborgen. Kvadet var hemmeligholdt indtil opførelsen og vagte stor glæde. Efter sangen kurserede Eskild over sangens tilblivelse. Øland Karlekammerkor fortsatte med nogle af deres kendte numre, og vi sluttede med at synge Ølandssangen.En stor tak til koret – vi håber på at vi mødes her igen. Herefter overtog Øland Showband scenen og fremførte en række evergreens – dejlig musik En stor tak til bandet – vi håber på at vi mødes her igen. Så var der servering af franske hotdogs og børnene hyggede sig med at grille skumfiduser over bålet. Vi har modtaget en del gaver i forbindelse med indvielsen – stor tak til alle giverne. Tak til jer alle – som bidrog til denne dejlige dag. Der blev taget mange dejlige billeder denne dag – tak til fotograferne. Der er et udpluk herunder

Glarborgens nye sang

Glarborgen-Kvad-Illustreret